Fransk chockladtårta
Till alla er som älskar chocklad..
Baka den här!!!
Förberedelser:
- Sätt ugnen på 200 grader
- Smöra och bröa en form ( helst med löstagbar kant)
Recept:
175 g margarin
175g mörk blockchoklad
2 dl socker
3 äggulor
1 och 1.5 dl vetemjöl
1.5 kaffepulver ( kan skippas)
3 äggvitor
Glasyr:
1 dl vispgrädde
150 g mörk blockchoklad
25g smör
Smeten:
- smält matfettet i en kastrull
- Ta kastrullen från värmen bryt i chokladen och låt den smälta i det varma fettet
- Tillsätt sockret och äggulorna och rör kraftigt ( tills smeten blir ljusgul)
- Blanda mjöl och kaffepulver och rör ner det i smeten.
- Vispa äggvitorna till hårt skum ( så hårt att när du vänder bunken upp och ner stannar skummet kvar) och vänd ner i smeten.
- Häll smeten i formen och grädda i nedersta delen i 25-30 min (kakan ska vara lite kladdig)
- låt kakan svalna ( viktigt)
- koka upp grädden
- bryt chokladen i bitar och lägg i dem tillsammans med smöret i kastrullen
- rör om tills allt har smält
- Låt glasyren svalna, häll den över tårtan och bred ut över HELA.
Klaaart!
/L-z
Kommentarer
Trackback