Choklad Cupcakes
Mina vänner...
Finns det något godare än choklad bakelser.. nej!
Därför har jag gjort choklad cupcakes som blev välldigt goda och otroligt mättande.
Detta recpet är översatt från engelskt till svenskt villket innebär att det står gram på vissa ställen istället för dl,msk eller tsk. För att då kunna ränka ut hur mycket man ska ha, ska man tänka:
1 Msk = 10-12 g
1 dl = 90 g
1,1 dl = 100g
Förberedelser:
- Sätt ugnen på 175 grader
- Placera ut cupcakeformar på en plåt
Recept:
150 g margarin
150 g strösocker
3 ägg
125 g mjöl
25 g kakao
2 tsk vanljpulver
1 msk mjölk
Glasyr:
250 g mörk choklad
2,5 dl vispgrädde
2 msk florsocker
Smeten:
- Lägg alla ingredienser i en bunke
- Rör om i 1-2 minuter tills smeten är jämn och porös.
- Dela upp smeten jämt mellan formarna, de ska bara fyllas till tre fjärdedelar.
- Stoppa in i ugnen och grädda i 20-25 minuter
- Ställ formarna på ett galler för att svalna
Glasyren (Ganache):
- Lägg chokladen i bitar i en bunke
- Värm grädde och florsocker i en kastrull tills grädden börjar sjuda längst kanterna (inte koka)
- Häll över chokladen
- Rör om tills chokladen har smält och ganachen är mjuk och glansig
- Låt den svalna tills den inte är så rinnig.
Garnera cupcaken:
- Lägg Ganachen (Glasyren) i en sprits med stjärntyll
- Spritsa virvlar påb cupcaken
- Strö på önskat strössel
Färdig att serveras!
Kommentarer
Trackback